Venus

Purtand numele zeitei frumusetii, Venus este o statiune noua (intrata in nomenclatorul statiunilor balneare in anul 1972),intima si eleganta, care se remarca prin varietatea de stiluri arhitectonice ale hotelurilor si vilelor, precum si prin confortul sporit al acestora.

Statiune balneoclimaterica estivala,de interes general,situata in extremitatea de SE a Romaniei(jud.Constanta),pe tarmul Marii Negre,la 3-20 m alt.,la 3 km N de municipiul Mangalia,de care apartine administrativ si la 41 km S de municipiul Constanta.


Statiunea beneficiaza de o plaja naturala mare(extinsa pe circa 1,2 km lungime,intre statiunile Venus si Saturn,si 200 m latime),cu nisip fin,pentru helioterapie si talazoterapie,unde apar si izvoarele minerale sulfuroase hipotermale,captate sub forma de dusuri.

Statiunea mai dispune de un camping,de numeroase restaurante,cofetarii,braserii,baruri de zi si de noapte,cinematograf in aer liber,gradini de vara,terenuri de sport,discoteci etc. In partea de S a statiunii exista un pavilion amenajat pentru ungeri cu namol sapropelic si bai sulfuroase si,tot in aceasta parte,in apropierea statiunii exista o herhghelie de cai.Variate posibilitati de distractii,agrement si de petrecere a timpului liber:practicarea sporturilor nautice(yachting,wind-surfing,iole s.a.),efectuarea unor excursii interne(turul statiunilor litoralului romanesc,plimbari cu vaporul pe Marea Neagra sau pe canalul Dunarea- Marea Neagra,deplasari in Delta - Dunarii,la Cetatea Histria,la Podgoria Murfatlar etc.) sau externe(turul statiunilor litoralului bulgaresc al Marii Negre - Balcic,Albena,Nisipurile de Aur,Varna).

Posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt la fel de numeroase ca si in celelalte statiuni: yachting, wind-surfing, canotaj, tenis, minigolf. Pentru pasionatii de hipism, in imediata apropiere se afla herghelia Mangalia. Ca si celelalte statiuni din constelatia litoralului romanesc, Venus beneficiaza de brizele marine, de stralucirea soarelui si de nisipul fin al plajelor, constituind un veritabil punct de atractie pentru turistii dornici de recreere.