Costineşti

Aparitia in anul 1949 a primei tabere (300 de locuri) destinate pionierilor a insemnat debutul statiunii Costinesti. Dupa 10 ani a fost inaugurata tabara internationala a studentilor, ca urmare a a colaborarii Asocieatiei Studentilor din Romania si Uniunii Internationale a Studentilor. Primii invitati din strainatate au fost sudentii cehi si polonezi.
Astfel lua fiinta “Capitala vacantelor estivale ale tineretului”.

La inceputul anilor ’90 statiunea putea gazdui peste 60.000 de tineri.
Dupa 1990 numarul posibilitatilor de agrement au crescut la fel ca si serviciile turistice tot mai diversificate. Comuna cat si statiunea Costinesti s e afla in prezent intr-o permanenta dezvoltare, existand premise ca acestea sa devina foarte importante pentru turismul Romaniei.

CLIMA 
Cei ce vin in Costinesti in sezonul estival se bucura de soare timp de 10 - 12 ore pe zi. Datorita amplasarii climatul este litoral maritim cu temperaturi medii vara de peste 22° C, iar iarna peste 0° C.

PLAJA
Costinestiul are o plaja lunga de 800m si lata de 10-50m, ceea ce ii confera un aspect unic si foarte intim. Plaja este ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga. 

RUTE DE ACCESTransport aerian: Aeroportul Mihail Kogalniceanu; Transport feroviar: statia Costinesti - Tabara sau statia Costinesti - Sat (in apropierea noului cartier de nord), de pe linia ferata Bucuresti - Constanta -Mangalia; Transport rutier: pe Drumul National - DN 39 (E 87): Constanta - Costinesti: dupa comuna Tuzla, la km 27, urmarind indicatorii rutieri, se va face stanga.
Gara Constanta deserveste atat transportul feroviar Constanta - Costinesti, cat si punctul de plecare al microbuzelor particulare de pe aceasta ruta.

EPAVA
“Evanghelia” a esuat la sfarsitul anilor ’60 datorita conditiilor atmosferice nevaforabile si a vizibilitatii reduse. Noaptea tarziu, pe timp de furtuna vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avand convingerea ca se afla in vecinatatea portului Constanta. Carena vasului a ramas blocata intre doua stanci in forma de V.
Evanghelia a fost o nava comerciala greaca apartinand vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Datorita costurilor mult prea mari de recuperare, ea a fost abandonata, intrand ulterior in patrimoniul statului roman si devenind simbolul Costinestiului.