Zakynthos, plaja pe Marea Ionică - GRECIA

Plecări în fiecare miercuri.

Durata: 10 zile – 7 nopţi

Se oferă 1 gratuitate după 5 persoane plătitoare

ZIUA 1.  Catre Grecia
Intalnire cu insotitorul de grup la parcul Izvor, ora 06:00, in vederea deplasarii spre Riviera Olimpului, unde vom ajunge in cursul serii. Cazare la hotel 3* in zona Riviera Olimpului.
ZIUA 2. Capitala Greciei, Atena, ne asteapta!!!
Dupa micul dejun lasam in urma Macedonia strajuita de culmile Olimpului, si pornim catre Atena unde vom ajunge in cursul serii. Intr-un tur panoramic, din autocar, vom admira frumusetea orasului: Complexul Acropole, Dealul Likavetus, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea,  Biblioteca, Piata Omonia. Cazare Atena la hotel 3.
ZIUA 3.  Spre Zakynthos
Dupa micul dejun pornim spre Zakynthos. Vom traversa Canalul Corint – puntea de legatura intre cele doua mari grecesti (Ionica si Egee), iar apoi, de-a lungul partii de nord a Peloponezului, ne indreptam catre Killini de unde ne vom imbarca pe ferryboat cu destinatia Zakynthos. Cazare la hotel 3*.
ZIUA 4 – 9 Va recomandam urmatoarele excursii optionale:
Excursie cu vaporul
Ne imbarcam la ora 09:30 din portul Zakynthos pe un vas de croaziera care va avea opriri la: Pesterile Albastre pentru fotografii (se disting prin arcele create de eroziune prin care se poate patrunde in pesteri si prin culoarea apei– azur–care se reflecta in ele), la plaja Navagio pentru inot (cea mai celebra plaja de pe insula, datorita naufragiului unui vas in anii ‘80 ), la Keri pentru fotografii ale rocilor Mikri Megali si Mikri Myzithra care tasnesc din mare ca niste piramide si pentru inot si la Vassilikos pentru inot. Agentia isi rezerva dreptul de a modifica programul excursiei, in  situatia in care vremea este nefavorabila.
Turul insulei
Plecare la ora 09.00 intr-un tur al insulei in care vom vizita  Biserica Sf. Dionysios, din orasul Zakynthos, cea mai mare si mai frumoasa de pe insula, una din cele trei cladiri care au scapat intacte dupa cutremurul din 1953  unde se gaseste sicriul  Sfantului Dionysios – patronul insulei, precum si Muzeul Eclesiastic al  Manastirii; Bohali care se afla la 3 km de oras, unde veti putea admira un castel venetian construit pe ruinele vechii acropole. Excavatiile din aceasta zona au adus la suprafata biserici din toate perioadele, din antichitate pana in timpul dominatiei britanice; Anaphonitria, manastirea unde Sf. Dionysios, patronul insulei, a fost calugar. In chilia sfantului se pastreaza cartile acestuia si un tablou in care il iarta pe ucigasul fratelui sau, iar la intrarea in manastire, turnul medieval construit in sec. XV pentru a proteja
manastirea de pirati. Oprire pentru cumparaturi in statiunea Volimes care este celebra pentru covoarele si matasea fabricate manual; plaja Navagio se poate admira de pe vapor, aceasta fiind accesibila doar pe mare. La Agios Nikolaos vizita optionala la Pesterile Albastre. Vizita la o crama locala unde puteti degusta si cumpara vinuri.
Excursie la Marathonisi
Mic dejun. Plecare la ora 15.00 din portul Agios Sostis catre Lithakia. Vizita pe Insula Marathonisi pe a carei plaja broastele testoase Caretta-Caretta (specie pe cale de disparitie si protejata prin lege) se adapostesc si isi depun ouale.
Olympia – locul nasterii Jocurilor Olimpice
Ne imbarcam pe feribotul care pleaca din portul Zakynthos catre portul Killini. In mijlocul vaii Iliei, unul dintre cele mai vechi orase-stat din Peloponez se afla Olimpia, unde in epoca preistorica la fiecare 4 ani erau organizate jocuri in onoarea lui Zeus Olympianul. Chiar si in zilele noastre flacara olimpica este aprinsa la fiecare patru ani in sanctuarul antic al Olimpiei si de aici transportata in statul unde se vor desfasura jocurile. Vizita la situl arheologic. Timp liber pentru cumparaturi si pranz.
Kefallonia
Traversare cu feribotul din portul St. Nikolas catre portul Pessada din Kefallonia, de unde vom porni in turul insulei cu autocarul. In Kefallonia, cea mai mare insula din Marea Ionica
Ziua 10.   Atena  
Dupa micul dejun, traversam inapoi catre continent si ne continuam  calatoria catre Atena .Optional  - dupa-amiaza va propunem o excursie la CAP SUNION – vizita la templul lui Poseidon de unde vom admira cel mai frumos apus de soare din Grecia. Cazare Atena hotel 3*.
Ziua 11. Meteora – o  lume suspendata intre cer si pamant
Dupa micul dejun. ne indreptam spre   Meteora - fenomen carstic unic in Europa, unde admiram  ”padurile de stanci uriase” – si  vizitam  manastirile: Marele Meteor si Sf. Stefan si apoi vom  traversa Valea Tembi si vom face o  oprire la Schitul Sf. Paraschiva, unde se afla “izvorul Afroditei” a carui apa este considerata de credinciosi sfintita.
Cazare  hotel 3*  in zona Riviera Olimpului.
Ziua 12.   Catre  Romania...
Dupa micul dejun  vizitam orasul Salonic, cel mai mare oras din Grecia de nord, capitala provinciei Macedonia. Vom vizita  Biserica  Sf. Dumitru (patronul orasului) si apoi intr-un tur panoramic vom admira vechile ziduri ale cetatii  Salonicului, Arcul lui Galeriu, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expozitiei, portul, faleza si Turnul Alb – simbolul orasului. Pornim apoi catre Romania, unde sosim in functie de conditiile de trafic.

Insula Zakynthos este vestita pentru frumusetea plajelor sale largi si nisipoase (din Vassilikos, Laganas, Kalamaki, Tsilivi si Alykes) si pentru broastele testoase Caretta - Caretta, specie protejata de lege. Vegetatia insulei este bogata si verde cu plantatii de maslini, citrice si paduri de pini. Plajele sunt rasfirate pe coasta de nord, sud si est, dar cele mai frumoase si mai intinse se afla in sud, unde s-a dezvoltat un puternic centru turistic.
Plaja cu epava unui vapor (Navagio) este o imagine reprezentativa a insulei in toata lumea si unul din punctele turistice cele mai vizitate. Desi initial se chema Agios Georgios aceasta plaja a fost redenumita (Navagio) dupa naufragiul in 1983 a unui vas ce transporta tigari de contrabanda. Apele marii au impins epava pe tarm iar nisipul a acoperit-o pana la jumatate. Este una din cele mai celebre si fotografiate plaje din lumea intrega fiind inclusa pe buna dreptate in topul primelor 10.
Capitala insulei are acelasi nume, este situata pe coasta de est, intr-un golf, si este centrul comercial si principalul port al insulei. Orasul cunoscut in trecut ca « Venetia Sudului » a fost reconstruit dupa ce cutremurul din 1953 si incendiul care i-a urmat a distrus orasul vechi cu conacele si cladirile sale elegante, orasul cel nou incercand sa pastreze pe cat posibil stilul venetian si bizantin al  orasului vechi.
Statiunea Alykanas este asezata in pitorescul Golf Alykes, unite de o imensa plaja cu nisip fin si intare lina in apa, considerata una dintre cele mai bune plaje din Zakynthos.

Servicii incluse:   
     Transport autocar clasificat 3*;
     2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* Riviera Olimpului;
     2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in Atena;
     7 nopti cazare cu mic dejun  hotel 3* in Zakynthos;
            Insotitor de grup din partea agentiei
BONUS
     Tur panoramic Salonic, Atena, Meteora.
Tariful nu include :
     Asigurare medicala de calatorie;
     Taxele de intrare la obiectivele turistice ;
     Programe optionale.
   HOTEL DANNY  3* - www.dannyshotel.com

Hotelul este situat in centrul statiunii Alykanas. La doar cateva minute de hotel veti gasi o plaja superba, una dintre cele mai frumoase plaje din Zakynthos. Va veti bucura de peisaje superbe, statiunea fiind asezata in pitorescul Golf Alykes. Hotelul dispune de receptie, piscina si piscina pentru copii, parcare si restaurant. Camerele dispun de baie proprie si chicineta.

* Programele optionale sunt organizate de agentiile locale, agentia noastra nu poarta nici o raspundere pentru organizarea acestora. Va recomandam sa achizitionati excursiile optionale prin reprezentantii nostri locali.  

Perioada:                       Loc în Triple      Loc în Double

10.06, 17.06                       

09.09, 16.09                          239 €                   259€

24.06, 01.07

08.07, 26.08 02.09                259€                     279€

15.07, 22.07,

29.07, 05.08                         

12.08, 19.08                          279€                     299€

Bine de ştiut

Autocarele agentiei sunt cele mai moderne din industria turistica, toate clasificate 3*, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.

Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

Pentru plecarile din tara pot aparea intarzieri pe traseu din diverse motive care nu tin de agentia noastra (trafic).

Agentia isi rezerva dreptul de a opera modificari in ceea ce priveste ora de imbarcare pentru plecarea din statiune in functie de trafic si de respectarea conditiilor referitoare la stationarea autocarelor.

Autocarul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore. 

Distanta Bucuresti – Thassos este de aproximativ 850  km, pe care-i parcurgem in aproximativ 12 ore.

Clasificarea hotelurilor este data de autoritatile in domeniu din Grecia.

Cazarea incepe cu ora 14.00 in prima zi de sejur, iar eliberarea camerelor se va face in functie de regulamentul intern al fiecarei unitati de cazare, in jurul orelor 09.00-10.00;

La inscriere,  plata serviciilor turistice se face intr-o singura moneda (lei sau euro).

Formalităţi

La frontiera  este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni.

Nu este obligatorie asigurarea medicala de calatorie, insa, agentia recomanda sa aveti.

Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontie

Clima

Temperatura medie anuala este de 17.2°C, iar temperatura medie vara este de 23.4° C.